Instantkamera

Instantkamera

Instantkameraer og polaroidkameraer er en særlig type kameraer, der er i stand til at fremkalde fysiske fotos øjeblikkeligt efter at du har taget billedet. Instantkameraer adskiller sig fra digitale kameraer, hvor billeder lagres digitalt og enten skal overføres til en computer eller udskrives på hjemmeprinteren eller hos den lokale fotobutik.

Hos Image Foto finder du de bedste instantkameraer fra anerkendte brands som Polaroid og Fujifilm.

33 varer

Faldende orden
pr. side

Instantkameraer bruger et speciel type film kendt som instant film eller polaroid film, der indeholder kemikalier og materialer, der gør det muligt fremkalde billedet uden behov for yderligere behandling. Når et billede er taget, trækkes det typisk gennem kameraet, og kemikalierne i filmen aktiveres, hvilket resulterer i at billedet gradvist vises på overfladen af filmen. Alt efter mærke og filmtype går der alt fra 2-20 minutter før billedet får sin fulde farve og kontrast.

 

Instantkameraer var særligt populære i 70´erne og 80´erne, hvor de gav fotografer mulighed for at se og dele fysiske billeder med det samme, hvilket var en unik egenskab i en tid hvor digitale kameraer ikke var udbredte.

 

Polaroid-kameraet blev et ikon for denne æra, og mange mennesker nød den øjeblikkelige tilfredsstillelse af at have et fysisk billede i hånden umiddelbart efter at have taget det. Denne teknologi revolutionerede fotografi ved at eliminere behovet for at sende film til behandling og vente på udskrifter. Instantkameret gjorde det let at dele minder og øjeblikke med andre med det samme.

 

Selvom populariteten af instantkameraer faldt med den digitale fotograferings fremkomst, har der de sidste 5 år været en nyfunden interesse for udprint af fotos og Polaroid-kameraer.

Viser butikker tættest på