Afstandsmålere

Afstandsmålere

En afstandsmåler, også kaldet en rangefinder, er en kikkert med indbygget laser, som bruges til at måle den præcise afstand mellem dig og dit valgte motiv.
Afstandsmålere kan bruges til mange forskellige aktiviteter såsom jagt, safari, camping og på golfbanen. De er derfor oftest små og kompakte, så de er lette at have med på farten.

 

Hos Image Foto kan du altid finde den helt rigtige afstandsmåler fra de største og førende kikkertproducenter, herunder Focus, Steiner, Swarovski, Zeiss og Leica.

19 varer

pr. side
Faldende orden
 1. SWAROVSKI EL Range 8x42 Pro Orange
  SWAROVSKI EL Range 8x42 Pro Orange
  DKK  23.900,00
  Indlæser lager...
 2. SWAROVSKI EL Range 8x42 TA
  SWAROVSKI EL Range 8x42 TA
  DKK  25.500,00
  Indlæser lager...
 3. SWAROVSKI EL Range 8x42 Pro Grøn
  SWAROVSKI EL Range 8x42 Pro Grøn
  DKK  23.900,00
  Indlæser lager...
 4. SWAROVSKI EL Range 10x42 Pro Orange
  SWAROVSKI EL Range 10x42 Pro Orange
  DKK  24.700,00
  Indlæser lager...
 5. SWAROVSKI EL Range 10x42 TA
  SWAROVSKI EL Range 10x42 TA
  DKK  26.300,00
  Indlæser lager...
 6. Nikon Prostaff 1000
  Nikon Prostaff 1000
  DKK  1.695,00
  Indlæser lager...
 7. Nikon Monarch 2000
  Nikon Monarch 2000
  DKK  3.295,00
  Indlæser lager...
 8. Nikon Forestry Pro II
  Nikon Forestry Pro II
  DKK  3.995,00
  Indlæser lager...
 9. Kahles Helia RF 10x42
  Kahles Helia RF 10x42
  DKK  11.700,00
  Indlæser lager...
 10. Kahles Helia RF 8x42
  Kahles Helia RF 8x42
  DKK  11.700,00
  Indlæser lager...
 11. Focus In Sight Rangefinder 800m
  Focus In Sight Rangefinder 800m
  DKK  1.795,00
  Indlæser lager...
 12. Focus In Sight Rangefinder 400m
  Focus In Sight Rangefinder 400m
  DKK  995,00
  Indlæser lager...
 13. Zeiss Victory 8x42 RF
  Zeiss Victory 8x42 RF
  DKK  24.190,00
  Indlæser lager...
 14. Zeiss Victory 10x42 RF
  Zeiss Victory 10x42 RF
  DKK  24.990,00
  Indlæser lager...
 15. ZEISS Victory 8x26 T* PRF
  ZEISS Victory 8x26 T* PRF
  DKK  5.990,00
  Indlæser lager...
 16. Zeiss Victory 8x54 RF
  Zeiss Victory 8x54 RF
  DKK  26.590,00
  Indlæser lager...
 17. Zeiss Victory 10x54 RF
  Zeiss Victory 10x54 RF
  DKK  27.390,00
  Indlæser lager...
 18. Focus Advance 8x42 RF 1800m
  Focus Advance 8x42 RF 1800m
  DKK  6.995,00
  Indlæser lager...
 19. Focus In Sight Range Finder Pro
  Focus In Sight Range Finder Pro
  DKK  2.095,00
  Indlæser lager...

19 varer

pr. side
Faldende orden

Kikkerter med indbygget afstandsmåler

 

En afstandsmåler, også kaldet en rangefinder, er en kikkert med indbygget lasermåler, som bruges til at måle den præcise afstand mellem dig og dit valgte motiv. Afstandsmålere bruges til mange forskellige aktiviteter såsom jagt, safari, camping og på golfbanen. Derfor findes de i mange størrelser, så du kan finde alt fra en afstandsmåler til lommen til en større kikkert med måling af afstand, som kan bruges under dårligere lysforhold.

 

Noget af det du skal være opmærksom på, ved brug af en rangefinder, er hvor stor afstand den kan måle på, samt hvor stor en fejlmargen den har på forskellige afstande, da det ikke nytter at have en afstandsmåler der har en præcision på +/- 1 meter op til 100 meter, men en præcision på +/- 2 meter eller derover, hvis du allerede på forhånd ved du skal bruge den på meget lange afstande. Det er derfor en god ide at gøre sig nogle tanker om brug, inden du beslutter dig for hvilken afstandsmåler du vil købe.

 

Hos Image Foto finder du afstandsmålere fra de største producenter som Swarovski, Zeiss, Leica, Nikon, Kahles og Focus.

 

Tal på kikkerten

 

Der vil ofte være to tal på en almindelig håndkikkert, f.eks. 8x42. Her fortæller det første tal hvor stor forstørrelse der er i kikkerten, så ved en 8x42, vil der være 8 gange forstørrelse. De 8 gange forstørrelse betyder at hvis objektet er 80 meter væk, vil det med denne kikkert se ud til at være 10 meter væk. Det andet tal på kikkerten fortæller dig, hvilken størrelse objektiv åbningen er på kikkerten. En kikkert på 8x42 vil derfor have en objektiv åbning på 42 mm. Jo større åbningen er i kikkerten, har som grundregel betydning for hvor meget lys der kommer ind i kikkerten. Det vil sige at en kikkert med stor objektiv diameter, på f.eks. 56 mm. generelt vil tage mere lys ind, og derved give dig et klarere billede under dårligere lysforhold, end en kikkert med en lille objektiv åbning, på f.eks. 32 mm. der ikke kan lukke lige så meget lys ind og derfor ikke vil være en lige så god kikkert under dårlige lysforhold. Der er dog også andre faktorer, som din alder i forhold til udgangspupil, glas, konstruktion og coatning, der spiller ind her, hvilket gør det lidt sværere at gå udelukkende efter objektiv åbningen, hvis du skal finde en lysstærk kikkert. Tallene på kikkerter kan dog være et godt udgangspunkt, når du skal vælge en ny kikkert, hvilket giver dig en ide om hvad du skal vælge.

 

Udgangspupil

 

Forholdet mellem kikkertens forstørrelse og objektiv diameter, giver dig udgangspupilen, der kort sagt fortæller hvor meget lys der kommer gennem kikkerten. Du udregner udgangspupilen ved at tage objektiv diameteren og dividere med forstørrelsen på kikkerten. Har du f.eks. en 7x50 kikkert hedder regnestykket 50/7, dette giver en udgangspupil på 7,14. Jo større udgangspupilen er, jo mere lys vil der komme ind til dine øjne, igen kommer der også andre faktorer i spil, såsom glas, konstruktion og coating, der betyder meget for lystransmissionen i kikkerten. Når du vælger din kikkert, skal du altid forholde dig til, hvad den skal bruges til og specielt hvad tid på dagen du har tænkt dig at bruge kikkerten. Dette skyldes dine øjne, bruger du kun kikkerten i dagslys, vil du ikke få meget ud af en stor udgangspupil på 7 i kikkerten, da dine egne pupiller ikke er større end 2-4 mm. i dagslys. Bruger du derimod kikkerten i skumringstiden eller om natten vil det have en kæmpe betydning, da dine pupiller vil være 5-9 mm. under disse lysforhold og der derfor vil være meget at hente ved at vælge en kikkert med større udgangspupil. Alderen spiller også ind her, da du med alderen vil miste evnen til at udvide dine pupiller lige så meget, og derfor ikke vil få det samme ud af en stor udgangspupil i kikkerten.

 

Synsfelt

 

Synsfeltet i kikkerter vises i grader (°) eller i meters synsfelt på 1000 m. Et synsfelt på 7° svarer ca. til et 124 m. bredt synsfelt ved 1000 m. Generelt set vil en mindre forstørrelse i kikkerten betyde et bredere synsfelt, der findes dog kikkerter med ekstra bredt synsfelt, som giver et bedre overblik og gør det lettere at orientere sig. Det kunne f.eks. være på en safari, hvor du med det bredere synsfelt kan være heldig, at det lige er det der gør du får øje på leoparden.

 

Nærgrænse

 

Nærgrænserne på kikkerter kan være meget forskellige, du kan finde kikkerter hvor nærgrænsen ligger på alt fra 0,2 m. til 20 m. Her er det vigtigt at have en tanke på hvad kikkerten skal bruges til, da det ikke giver mening at have en kikkert med en nærgrænse på flere meter, hvis det er insekter i haven, du gerne vil kigge på.

 

Optisk kvalitet

 

Den optiske kvalitet i kikkerter afhænger af hvor fint glasset i kikkerten er slebet, samt hvilken coating de er behandlet med. Her er der meget stor forskel fra model til model. Nogle af de billigere kikkerter vil virke nærmest grumsede sammenlignet med dyrere alternativer. Det kan være svært at se forskellen på to kikkerter hvis du læser deres specifikationer. De fleste kan, på papiret, næsten det samme. Det er dog langt fra det samme resultat du vil få ud af de to kikkerter, da den optiske kvalitet kan være meget forskellig. Tager du kikkerter indenfor den samme prisklasse, vil de ofte ligge meget ens i den optiske kvalitet, men sammenligner du en billigere kikkert med en dyrere kikkert, vil du kunne se en stor forskel i den optiske kvalitet.

 

ED glas (eller HD glas), der findes i nogle lidt dyrere kikkerter, reducerer optiske fejl som kromatisk aberration, en optisk brydningsfejl (spredning af lys) som opstår, når lys af forskellig bølgelængde (forskellige farver) ikke rammer samme fokuspunkt igennem en linse, i praksis ses dette tydeligt hvis man ser på en gren mod en lys himmel hvor f.eks. en blålig kontur ses udenfor grenen og forringer skarphed og kontrast. ED glas er dyrere end det glas der normalt anvendes i billigere kikkerter.

 

Vandtætte kikkerter

 

Ønsker du at bruge din kikkert under fugtige forhold, hvilket kunne være ved en gåtur i skoven eller ved vand, er det altid en god ide at gå efter en vandtæt kikkert. Langt de fleste kikkerter, med undtagelse af de billigste, er i dag nitrogen- eller argon gas fyldte og vandtætte, begge gastyper sikrer at kikkerten er tømt for ilt, der indeholder vand, og derved undgår at der skabes dug i kikkerten ved temperatursvingninger.

 

De største og bedste producenter af kikkerter

 

Efter vores mening laver Zeiss, Swarovski og Leica de bedste kikkerter i verden. Disse er ekstremt populære blandt fuglekiggere, jægere og andre naturentusiaster - og ikke uden grund. Der ligger nemlig mange timer bag det innovationsarbejde, der gør, at billedet i disse kikkerter står så skarpt og bliver gengivet med så få linsefejl som muligt. Du kan altid vælge blandt de bedste mærker, vi har Danmarks største udvalg i fuglekikkerter og jagtkikkerter fra Zeiss, Swarovski, Leica, Steiner, Kowa, Nikon, Vortex, Pentax, Focus mfl. Søger du en special kikkert, kan vi ofte også bestille denne til butikken.

Viser butikker tættest på