Celestron 8-24mm Okular

Varenr.
104920

Med det utroligt alsidige zoomokular Celestron 8-24mm kan du altid lynhurtigt vælge mellem en lang række forstørrelser, når du observerer aftenhimlen med din stjernekikkert.

Dag til dag levering.
Bestil før kl. 16 - sendes samme dag.

 

Vi sender med PostNord Danmark.

Til nærmeste posthus DKK 25,-
Til din valgte adresse DKK 50,-

DKK  1.095,00
Længere levering 2+ uger
Celestron 8-24mm Okular er tilgængelig til at købe i intervaller af 1

Med det utroligt alsidige zoom-okular Celestron 8-24mm kan du altid lynhurtigt vælge mellem en lang række forstørrelser, når du observer med din stjernekikkert. Tag blot fat i den gummiarmerede cylinder, og drej den langsomt, mens du kigger gennem øjestykket, og vælg derefter den bedst egnede forstørrelse til netop det objekt, du observerer. Celestron 8-24mm okularet giver fordelen af, at du kan starte ud med den laveste forstørrelse (24mm) for at finde objektet du vil observere og centrere det i midten af synsfeltet, for derefter at øge forstørrelsen for bedre detaljegengivelse. Helt uden at skulle skifte mellem flere okularer.

Dette Celestron 8-24mm Omni-Plössl okular er behandlet på alle overflader med en flerlags-antirefleksbehandling, som giver et skarpt og klart billede. Den store toppunktsafstand gør det nemt at bruge for brillebærere. Okularet har et stort synsfelt med en nominel værdi på 40-60 grader.

Celestron 8-24mm zoomokularet fungerer både til observationer af himlen, men også på jorden, hvis din stjernekikkert er udstyret med en retvendende prisme.

Celestron Omni Plossl 8-24mm Okular

Et rigtigt godt 3x zoom okular med en brændvidde på 8 til 24mm, og et tilsyneladende synsfelt på 40° - 60°.
Dermed dækker 8-24mm zoom okularet de fleste af de forstørreklser du har brug for.
Med en retvendende diagonal, kan du også  forvandle dit teleskop til en udsigtskikkert, og langt de fleste af Celestrons linse/refractor-teleskoper kommer som standard med en retvendende diagonal, så man kun skal bruge zoom-okularet.

Forstørrelse

Lige som teleskopet selv, har okularet en brændvidde. Teleskopets forstørrelse bestemmes af forholdet mellem stjernekikkerten og okularets brændvidde, så du kan skifte forstørrelse ved at skifte okular.

Forstørrelse = Stjernekikkertens brændvidde / Okularets brændvidde.

Med en brændvidde på 650mm (Astromaster 130 og Nexstar 130SLT), får du altså en en forstørrelse på 650/20 = 32,5x med et 20mm okular og 650/9 = 72x med et 9mm okular.

Højeste og laveste forstørrelse

Den mindste detalje en stjernekikkert kan skelne - hvilket kaldes opløsningsevnen - afhænger først og frmmest af stjernekikkertens lysåbning. Selv et lille teleskop kan principielt forstørre flere tusinde gange, men opløsningen og detaljegengivelsen vil være så ringe at det ikke giver mening. Det anbefales et holde sig til en max-forstørrelse svarende til 2x stjernekikkertens lysåbningsdiameter. Et eksempel kunne være således: 2 x 130 = 260x forstørrelse med et 130mm teleskop. Man vil ofte få skarpere billeder, ved at holde sig lidt under den grænse, da rystelser, atmosfæriske forstyrrelser og lysforurening påvirker billedkvaliteten mere ved højere forstørrelser. Her spiller optisk kvalitet af både stjernekikkert og okular naturligvis også ind.

Teknisk info
SKU93230-CGL
Vi fandt andre produkter du måske kan lide!
Viser butikker tættest på