Etbenede Fotostativer

Et etbenet stativ eller monopod er en kompakt, let og rejsevenlig mulighed for at give ekstra stabilitet til dit kamera eller videokamera. Med et etbenet stativ kan kameraet holdes mere roligt, hvilket giver mulighed for fotografering med langsommere lukkerhastigheder eller ved længere brændvidder.

Et etbenet stativ er i modsætning til de almene trebensstativer meget lette at transportere med rundt, og sættes nemt og hurtig op, så du ikke misser dit shot.

Et etbensstativ kan bruges ved stort set alle typer fotografering, men særligt ved fotografering af dyreliv eller sportsfotografering er fleksibiliteten vigtig, og den øgede stabilitet hjælper når der fotograferes med store tele-objektiver.

Monopods kræver dog håndtering. I modsætning til trebensstativer, kan de ikke støtte kameraet alene, hvilket også betyder mindre stabilitet. Etbensstativer giver god minimering af rystelser på den vertikale akse, men ikke på den horisontale. Dette kan afhjælpes ved at læne stativet op af en stabil flade, for dermed at give bedre stabilitet.

Tager man landskabsbilleder billeder eller lignende i svag belysning, hvor kravet er en høj dybdeskarphed er en monopod oftest ikke stabil nok. Her kræves et trebensstativ.

Etbensstativer/monopods kommer i både aluminium og kulfiber udgaver, hvor kulfiberets egenskaber gør stativerne lettere, mere stabile og mindre påvirkelige overfor temperaturændringer. Stativerne har selvfølgelig forskellige egenskaber alt efter valgte model. Jo større og tykkere ben, jo bedre stabilitet gives der, og højden på etbensstativet er også en vigtig faktor. Visse monopods har mulighed for selv at stå ved hjælp af støttefødder.

5 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Sirui P-306 Etbensstativ Aluminium
  Sirui P-306 Etbensstativ Aluminium
  DKK  599,00
  Indlæser lager...
 2. Sirui P-326 Etbensstativ Kulfiber
  Sirui P-326 Etbensstativ Kulfiber
  DKK  795,00
  Indlæser lager...
 3. Velbon RUP-L43 ll Etbensstativ Aluminium
  Velbon RUP-L43 ll Etbensstativ Aluminium
  DKK  495,00
  Indlæser lager...
 4. Velbon RUP-L40 Etbensstativ Aluminium
  Velbon RUP-L40 Etbensstativ Aluminium
  DKK  395,00
  Indlæser lager...
 5. Velbon Ultra Stick Super 8 Etbensstativ Aluminium
  Velbon Ultra Stick Super 8 Etbensstativ Aluminium
  DKK  595,00
  Indlæser lager...

5 varer

pr. side
Faldende orden
Viser butikker tættest på