35mm Film

35mm film er de mest kendte og brugte af analog film i nyere tid, og bliver også betegnet som 135 film. Betegnelsen 135 blev indført af Kodak i 1934 som en betegnelse for kassetten til 35mm film, der var lavet specielt til stillbilleder. 35mm filmen voksede hurtigt i popularitet, og overgik 120 film i slutningen af 1960'erne, og blev den mest populære fotografiske filmstørrelse. Oskar Barnack opfandt 35mm filmen(24x36) da han designede prototypen til de første Leica kameraer i 1914 – Ur-Leica.

48 varer

Faldende orden
Side
pr. side

Vi har et bredt udvalg af 35mm film i farve og sort/hvid. Vores forskellige 35mm film findes i udgaver med enten 24 eller 36 billeder. Et vigtigt parameter at tagen hensyn til, når du vælger din 35mm film er Iso-følsomheden. Et højere iso-tal giver mulighed for fotografering med kortere lukkehastigheder, hvilket er brugbart ved fotografering i svagt lys eller når du skal fastfryse motiver i bevægelse. Ulempen ved en 35mm film med højere ISO er et billede med mere korn/støj, men alt efter hvilken stil man ønsker, kan dette også være et kunstnerisk valg.

 

Ligesom alt andet kommer 35mm film i forskellige kvaliteter. Dyrere analogfilm giver flottere og mere naturlige farver, bedre kontrast, højere skarphed og et billede med finere kornstruktur.

 

Når du vælger din 35mm film så tænk over hvad du skal fotografere, din stil og hvilket forhold der skal fotograferes under.

 

Hos Image Foto lagerfører vi 35mm film i farve og sort/hvid fra Kodak, Ilford og Agfa.

Viser butikker tættest på